Juridische hulp binnen het familierecht

Het familierecht is een breed rechtsgebied met veel verschillende soorten mogelijke juridische kwesties. De meest bekende en bovendien meest voorkomende juridische kwestie binnen het familierecht is een echtscheiding. Om te kunnen scheiden moet er een verzoekschrift worden ingediend bij de rechtbank. Hiervoor heeft u altijd een advocaat nodig, omdat u dit zelf niet kunt doen.

Eenzijdig of gezamenlijk verzoek?

Een verzoek tot echtscheiding kan zowel eenzijdig als tweezijdig gedaan worden. Komt u er samen met uw ex-partner (grotendeels) uit? Dan kunt u gezamenlijk een verzoek indienen en gezamenlijk een advocaat inschakelen. Dit scheelt behoorlijk in de kosten en de tijd die de scheidingsprocedure inneemt. Lukt het niet direct om er gezamenlijk uit te komen, maar wilt u dat wel graag? Dan is er ook de mogelijkheid van mediation. Als u niet op één lijn zit met elkaar over het scheiden, dan dient u een eenzijdig verzoek in en heeft u beiden apart van elkaar een advocaat nodig.

Voor al uw familierecht zaken

Arslan & Ter Wee heeft verschillende specialisten op het gebied van het personen- en familierecht in dienst. Zij zijn bovendien lid van de specialisatievereniging vFAS en bovendien hebben we een gecertificeerd MfN mediator in huis.

We kunnen u in Meppel en omstreken ondersteunen bij onder andere de volgende kwesties:

  • Samenlevingsovereenkomsten
  • Erkenning en adoptie
  • Boedel- en echtscheiding
  • Gezag en omgang
  • Naamswijziging
  • Alimentatie