Geschil binnen het huurrecht?

Het huurrecht betreft de wet rondom het huren en verhuren van eigendommen, zoals auto’s, woningen en bedrijfspanden. Het komt nogal eens voor dat er een geschil optreedt tussen huurder en verhuurder. Dit komt bijvoorbeeld door onduidelijkheden in het huurcontract of juist door het ontbreken daarvan. Ook kan er sprake zijn van een huurgeschil rondom gebreken in een woning of juist door wanbetaling van de huurder. In het geval u er samen niet uit komt is het verstandig om deskundige, juridische hulp in te schakelen. Bij Arslan & Ter Wee Advocaten hebben we gespecialiseerde huurrecht deskundigen die u in Meppel, bij welk geschil dan ook, goed kunnen helpen.

Huurbescherming

Een huurder van een woning geniet een grote vorm van bescherming door de overheid. Dit wordt ook wel huurbescherming genoemd en zorgt ervoor dat een verhuurder niet zomaar de prijs mag verhogen, moet zorgen voor een goed onderhouden woning en bovendien dat u er als huurder niet zomaar kan worden uitgezet. Toch verschilt de praktijk nogal eens van de wet. En als u als huurder uw rechten niet goed kent, gaat u wellicht te snel akkoord met een voorstel dat geheel tegen de wet indruist.

Juridische hulp bij een huurgeschil

Wordt u bedreigd met uitzetting? Heeft uw verhuurder plotseling de huurprijs drastisch verhoogd? Of zijn er allerlei gebreken die niet verholpen worden? Wat voor huurgeschil u ook heeft, bel vrijblijvend voor meer informatie of maak in de regio Meppel direct een afspraak met onze huurrecht specialisten.